Over

WAAR PSYCHOLOGIE

EN HONDENGEDRAG 
ELKAAR ONTMOETEN

ATTITUDE - THERAPIE VOOR HONDEN

OVER MIJ!


Na mijn studie Master Psychologie optie schoolpsychologie volgde ik bijkomende studie Specifieke Lerarenopleiding.


In 2012 specialiseerde ik me verder met de opleiding Postgraduaat Toegepast Dierengedrag.


Ik heb meer dan tien jaar ervaring in het begeleiden van honden en beschik over de nodige ervaring en kennis om je te helpen met jouw hond.

Quote hond - John Bradshaw
hondengedragstherapuet - opleiding

OPLEIDING


 • Zes-maanden programma voor Kind-Hond professionals bij Dierbare Ontmoetingen te Nederland (2019)
 • Verbindende Communicatie door Walk Your Talk ( januari 2019)
 • Friendly with Dogs Congres (september 2018)
 • PXL-Healthcare: Symposium - Animal Assisted Intervention (december 2017)
 • Seminarweekend “Spel en agressie bij honden” Pia Silvani, georganiseerd door Friendly with dogs (oktober 2016)
 • Intuïtieve communicatie met dieren door Brigitta Van Spronssen (2015-2016)
 • Module ‘Puppy gedragsproblemen: wetenschap in de praktijk’ faculteit Diergeneeskunde, Merelbeke (najaar 2014- voorjaar 2015)
 • KynotrainCongres: Wat wij ‘denken’ van honden te weten… (2014)
 • KynotrainCongres: Spel (2013)
 • Kattensymposium (2013)
 • Postgraduaat Toegepast Diergedrag KaHo SintLieven (2012)
 • Control unleashed 8 weken, verzorgd Geertje Schijf (2011)
 • Agressie bij honden, workshop door Jolanda Pluijmakers, organisatie door APDT (2010)
 • Specifieke lerarenopleiding, CVO MEVIZA (2010)
 • Puppycursus Martin Gauss (2006)
 • Basis cursus Martin Gauss (2006)
 • Master Psychologie KULeuven (2005)
 • Cursus ‘hond gehoorzaam in 10 lessen’ door Martin Gauss (1997- 1998)

ERVARING


Al van kindsbeen kon je me altijd bij de dieren terugvinden. In de zomervakantie zat ik als kleuter tussen de tientallen geitjes van de geitenboer dichtbij ons huurhuisje in Zwitserland. Uren bracht ik daar door. Mijn ouders moesten maar een minder fris ruikend maar vrolijke dochter dulden tijdens de vakantie. Thuis ben ik opgegroeid met honden, katten, dwergkonijnen, gerbils, … . 


Op mijn zevende zei ik al dat ik later dierenpsycholoog zou worden. Ja, ja, ik wist het toen al. Als kind zat ik steeds met mijn neus in de boeken of met mijn dier(en) te spelen, te trainen of ze gewoonweg uren te observeren.


Hoe meer mensen en dieren ik ontmoette, hoe meer ik zag hoe veel mensen het wel goed bedoelden, mezelf incluis, maar dat onze dieren zich toch niet altijd even goed voelden. Daarom besloot ik om meer te leren over zowel mens als dier teneinde te kunnen bijdragen aan het welzijn van betrokkenen.


Mijn studie Master Psychologie optie schoolpsychologie heeft me veel bijgebracht op het gebied van de ontwikkeling van kinderen en jongeren, het belang van de omgeving voor de ontwikkeling van het (jonge) kind tot een volwassene alsook diverse psychologische inzichten en leerprincipes. Nadien besloot ik om bijkomend een Specifieke Lerarenopleiding te volgen (SLO) te behalen om me didactische principes eigen te maken.

gedragstherapie - ervaring
hond en kind - samen gelukkig

Rode draad doorheen mijn studies en mijn leven zijn het welzijn en de ontwikkeling van mens en dier. Hoewel ik met vallen en opstaan veel heb geleerd over het gedrag van honden en mensen, vind ik het ook zeer boeiend om meer wetenschappelijk onderbouwde kennis te vergaren. 


Ik heb jaren les gegeven op de hondenschool van Thor te Haacht aan de puppyklas, de starters en de basisklas. Daarnaast begeleid ik baasjes bij hun vragen en/ of problemen. De voldoening die je eruit haalt als zowel de baasjes als hun honden steeds meer een hecht team vormen en helemaal openbloeien. Geweldig! Zowel baasje als hond leren steeds bij en dit allemaal binnen een veilige omgeving en in een heel ontspannen sfeer.


Mede dankzij de opleiding Postgraduaat Toegepast Diergedrag hebben we de nieuwste wetenschappelijke kennis op het gebied van dierengedrag meegekregen. Zoals John Bradshaw het zo mooi weergeeft in zijn recente boek ‘Dit is de hond’: “Ik zal nooit beweren en vasthouden dat ik de algemene waarheid verkondig. Net als de wetenschap, vergaren we steeds nieuwe kennis en moeten we onze hypothesen kunnen bijstellen.

MIJN HONDEN

Idefix - Hovawart

Idefix

Khy - Australian Cattle Dog

Khy

Beau - Toller

Beau*

Onze huidige dierenfamilie bestaat uit Idefix onze lieve maar waakzame Hovawart, Khy een geadopteerde Australische Cattle Dog, een ruwe bolster met een peperkoekenhart en Dean onze schuchtere maar goedzak van een kater.


En niet te vergeten onze dwergschaapjes en onze kippetjes die genieten van de weidse ruimte achter onze tuin. Onze honden en katten hebben reeds kennis gemaakt met de clickertraining. Misschien dat ik binnenkort eens experimenteer met de schaapjes en de kipjes…


Onze mooie Beau*, een energieke en onafhankelijke Toller, is in december 2015 over de regenboogbrug gegaan na tien mooie jaren waar ik zeer dankbaar voor ben. Het ga je goed, maatje…

In 2015 is onze familie groter geworden. Jonas is onze eerste spruit en de hele familie laten wennen aan dit mensenkindje is een hele uitdaging geweest en verloopt nu bijzonder vlot. Elke hond kreeg zijn eigen ritme en tijd om aan Jonas te wennen. Voor Jonas zijn dieren de normaalste zaak in de wereld. Waar we eerst de baby moesten beschermen voor al dat enthousiast geweld is de situatie nu omgedraaid. Nu dienen we onze honden enigszins te beschermen voor de deugnieterij en het rumoer  die bij kleine kinderen horen 😉.


Binnenkort is er weer uitbreiding en komt een Oudduitse herderpup, Darco, onze familie vervoegen.  Spannend!

Attitude - therapie voor hondenBenedestraat 55, 1851 Humbeek (Grimbergen)

BTW: BE0504.874.013

Email: info@therapievoorhonden.be

Telefoon: +32 478 54 94 15

2019 © Therapie Voor Honden -  Algemene Voorwaarden - Made by Ezy-Design 

Honden houden van cookies en we gebruiken ze ook! Door verder deze site te gebruiken accepteert u gebruik van cookies

Accept